2 april 2021

Inbetween als elegante room divider

Inbetween als elegante room divider

Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.

Goede voorbereiding en kennis van zaken is het halve werk. Dat werd mij tijdens een nieuw home improvement project maar weer eens duidelijk. 

De woonkamer kreeg een nieuwe lik verf, en een prachtig pauwen behang. Alles ton-sur-ton op elkaar afgestemd, volgens een met zorg gekozen kleurenpalet. Voor de ramen ben ik al voorzien, maar ik wil een subtiele tweedeling creëren in de kamer om samen met mijn dochter te kunnen werken en studeren - zonder hinderlijke lichtinval op mijn scherm.

Ik startte een online zoektocht naar (semi) lichtdoorlatende gordijnen zoals inbetweens en vitrage. Met een grove weefstructuur, met een ragfijn gouddraadje erdoor, met of zonder glans. Ze geven een mooi diffuus licht met een warme ‘touch of colour’.

Hippe inbetweens met gave prints zoals de dip dye. Vooral de florale- en jungle motieven die je op het moment veel ziet vind ik waanzinnig. Maar met een druk behang wordt dat teveel van het goede. 

Daarnaast zijn er mooie weaves en netstoffen, die eigenlijk tussen beide categorieën in vallen. Maar ik moet het praktische doel niet vergeten: zon op beeldscherm weren. Zwarte inbetweens zijn schitterend, alleen te donker voor mijn interieur.  

Mijn zoektocht eindigt acuut als ik ontdek dat er ook transparante gordijnen zijn met Sun Block-techniek! Er zit iets van een metallic coating over die wel het licht - maar niet de zon doorlaat. Geniaal, dat het bestaat!? 

Het worden dus okerkleurige colourblocking inbetweens! Natuurlijk met een wave plooi, dat is het mooiste van beide kanten.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
17:00

Jouw Decokay