sigma_trendkleur_2021_20200923165703.webp

Inspiratie voor interieurkleur Transcend van Sigma

Voor veel designers is het moment dat ‘de kleur van het jaar’ bekend wordt gemaakt, een belangrijk moment. En nu is het dan zover… Alleen was de verrassing groot toen Sigma niet één kleur; Transcend presenteerde, maar ook drie kleurpaletten!

De kleur van het jaar 2021 van Sigma is een warm beige met een zweem rood, met de klinkende naam Transcend. De grijstinten en de betonlook die jarenlang veel interieurs domineerden, maakten langzaam maar zeker plaats voor natuurlijk bruin, en dat zie je terug in deze kleur. 

Hij wordt echter opvallend genoeg gepresenteerd met twee steunkleuren, en dat in drie tot de verbeelding sprekende varianten: Be Well, Be True en Be wild. 

Bij alle kleurcombinaties staat het principe van rust en geborgenheid voorop. Kleur is heel bepalend voor je interieur. Dus ook als je felle, expressieve kleuren wil gebruiken, moeten deze een rustige tegenhanger hebben. Daarom zijn de paletten zo fijn. Mensen met verstand van zaken (PPG kleurexperts) hebben er al voor je over nagedacht, dus je kunt je nooit een buil vallen.

Be Well: Transcend - Light Cherry Parade - Misty Aqua 
In perfecte stilte naar binnen gekeerd, in harmonieuze balans, dat spreekt uit deze kleurcombinatie. Soms zijn de dingen simpel; met een leeg hoofd, en een fris gemoed, begin je de dag goed.

Be True: Transcend - Enchanting Eggplant - Boulder Lichen
Echtheid, warmte, samenzijn, dit palet spreekt duidelijk een nostalgische gevoel aan. Het zoeken van verbinding, met de natuur en met elkaar. Dat is thuiskomen en de drukte van de dag van je af laten glijden.

Be Wild: Transcend - Sky Palace - Diving Trip  
Heb jij wel een beetje lef? Dan vind je jouw kleurenpalet waarschijnlijk eerder in deze ‘Wilde’ combinatie. Een prachtige aquablauw, naast een violetblauw… Dat moet je durven. Maar de Transcend haalt ze naar elkaar toe.

De kleurexperts van Sigma geven daarbovenop nog eens een zeer waardevolle tip, namelijk om het 60-30-10 principe toe te passen. Dat geldt ook gewoon als je kiest voor meerdere kleuren. Het gaat dan vooral om de mate van verzadiging. Pas je dit principe toe, dan oogt het meteen heel professioneel.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
17:00

Jouw Decokay