aluminium_jaloezie_luxaflex20220104133344.webp

Aluminium jaloezieën - niet kil maar cool!

Geheel ten onrechte heeft de aluminium jaloezie de reputatie koud over te komen. Zonde! Aluminium is een prachtig materiaal met veel voordelen, dat bovendien heel gestileerd over kan komen. De juiste kleur, en glansgraad, bepalen veel meer dan het materiaal.

Jaloezie voor de badkamer nodig?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat zijn aluminium jaloezieën? Wie een jaloezie zoekt voor de ramen met veel praktische voordelen, kan zomaar bij aluminium jaloezieën uitkomen. Maar het zijn echt niet alleen de nuttige voordelen waarom je voor deze raambekleding zou moeten kiezen. Juist ook qua stijl zul je verrast worden door de veelzijdigheid van deze raambekleding.  

In elk kleur
Denk jij nog steeds aan van die horizontale zilverkleurige jaloezieën als je aan aluminium jaloezieën denkt? Dan is het tijd voor een opfrisser. Die ‘ouderwetse’ variant wordt namelijk nog amper verkocht. Er is tegenwoordig veel meer vraag naar de hypermoderne, ultra matte, in kleur geverfde uitvoeringen. Daarbij zie je eigenlijk nog amper dat het aluminium is. 

Vooral in de moderne-, industriële-, rustige of strakke interieurs, past deze jaloezie heel goed. Vaak wordt dan heel bewust gekozen voor exact de juiste kleur op maat, om het totale effect te versterken in de gekozen woonstijl. Door het materiaal, zijn eigenlijk alle kleuren en glansgraden mogelijk. Dat opent perspectieven natuurlijk…

Maar niet alleen kleur en glans, bepalen het sfeerbeeld. Wat eigenlijk nog het meeste effect heeft, is het feit dat deze jaloezieën indien gewenst, beschikbaar zijn in veel smallere lamellen. Je leest wel altijd ‘in veel breedtes leverbaar’, en dat klopt ook (16, 25, 35, 50 en 70 millimeter) maar wat je niet leest, is dat een extra smalle lamelbreedte, een heel fraai gezicht is!  Daarmee krijg je echt een ander gevoel, dan met de gemiddelde breedte. Meer diffuus licht, subtielere schakeringen, en - eerlijk gezegd - gewoon een gelikter en moderner gevoel. We moeten er dan wel bij zeggen dat het voor hele grote raampartijen meestal mooier is om niet voor de allersmalste maat te gaan. 

*Voor de lamelbreedte van jaloezieën pas je altijd enigszins het principe van de vergelijkende logica toe: bij een groot raam past vaak een wat bredere lamel, bij een klein raam een wat smallere.

Jaloezie én gordijn
Een jaloezie valt ‘in de dag’, dus strak tegen het raam aan. Dat maakt het strakke raambekleding qua stijl. Wil jij liever een wat zachtere uitstraling, combineer ze dan met gordijnen. Fraaie semi transparante inbetweens, of overgordijnen vormen een mooi samenspel. Zeker, als je kleuren subtiel op elkaar afstemt. 
Qua afwerking kun je ook nog spelen. Zo kun je ladderband of ladderkoord gebruiken. (Als je eens iets anders wil… zelfs in een contrasterende kleur). 
Daarnaast hebben aluminium jaloezieën als gezegd veel praktische voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld erg gewild voor de badkamer. Bij badkamer jaloezieën wordt de bak ook van aluminium gemaakt (die is standaard van ijzer). 
 
Warmtewerend
Ook zijn aluminium jaloezieën van zichzelf warmtewerend. Dat komt doordat het materiaal de zon echt weerkaatst, in plaats van absorbeert, zoals hout. Je sluit de zon dus echt buiten. Hetzelfde geldt voor isolatie.
Tot slot is deze raamdecoratie makkelijk te reinigen. Beste tip: doe ze gewoon één keer per jaar in bad met een sopje van ontvetter en soda! (Maar veeg ze wel even wat vaker gewoon schoon met droge doek, om te voorkomen dat vuil zich ophoopt.)

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
17:00

Jouw Decokay